Tekst groter?

Kerkelijke bijgebouwen en kerkelijk bureau in principe ook gesloten.

We beleven rare tijden. Het oprukkende virus dwingt ons tot maatregelen die nog niet eerder aan de orde waren. Kerken dicht? Ongehoord! Restaurants en winkels gesloten? Nog niet eerder voorgekomen! Toch is dat nu de realiteit en we moeten er mee om gaan.

Voor ons als PGH betekent dit dat de kerkelijke bijgebouwen vanaf nu in principe gesloten zijn. In principe betekent dat reguliere activiteiten geen doorgang kunnen vinden maar dat er uitzonderingen zijn.
Uitzondering is bijvoorbeeld een uitvaart, die kan nog doorgaan in aanwezigheid van een kleine groep intimi van de overledene.
Kerkelijke vergaderingen kunnen gehouden worden als er iets op de agenda staat wat niet uitgesteld kan worden.

In onze gebouwen zijn veel mensen betrokken bij de activiteiten. Professionals en vrijwilligers werken hard om alles goed te laten verlopen. We zijn altijd erg blij dat er zovelen zich betrokken tonen bij het werk in onze gemeente.
Nu is de situatie helaas heel anders. We gaan er vanuit dat de betrokkenheid er nog steeds is, maar dat nu ieders gezondheid voor gaat.

Laten we de betrokkenheid tonen in omzien naar elkaar.

De medewerkers van het kerkelijk bureau hebben besloten zo mogelijk door te werken als gewoonlijk, zo nodig thuis te werken.
Het bureau is wel gesloten voor bezoekers, maar telefonisch, per mail of op afspraak bereikbaar.

Laten we met elkaar ons best doen het virus zo min mogelijk te verspreiden en hou de richtlijnen van de RIVM in de gaten.

Namens het CvK.
Piet Dijkstra, secretaris.

| in nieuws.

Geef een reactie